Κύρογλου Μαρία

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Συκιές Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησα από το Λύκειο Μετεώρων. Είμαι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Γκινίδη Χρήστο.

Είμαι κάτοχος πτυχίου τεχνολόγου ακτινολόγου ΙΕΚ και κατέχω και δεύτερο πτυχίο ΙΕΚ δημοσιογραφίας.

Εργάστηκα σε τοπικά ΜΜΕ ως παρουσιάστρια καθημερινής μουσικής εκπομπής καθώς και σε τοπικές εφημερίδες.

Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια του Ανοικτού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στους εξής κλάδους: Κοινωνιολογίας, Ανθρωπολογίας, Ψυχολογίας, Επικοινωνιολογίας-Δημοσίων Σχέσεων, Σκηνοθεσία - κινηματογράφου-Φωτογραφίας.
Διατηρούσα επί χρόνια κατάστημα γυναικείων και ανδρικών ενδυμάτων.
Διετέλεσα επιστημονικός συνεργάτης σε φαρμακευτικές εταιρίες σε ορθοπεδικά, ρευματολογικά και πνευμονολογικά προϊόντα.

Ο εθελοντισμός είναι από τις βασικές αρχές που υπηρετώ στη ζωή μου. Μετείχα σε διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους, ενώ μέχρι και σήμερα είμαι υπεύθυνη δημοσιών σχέσεων στο 2ο σύστημα ναυτοπροσκόπων Θεσσαλονίκης.

Η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκίνησε από το 2009 ως ενεργό μέλος της Τοπικής Οργάνωσης Νεάπολης-Συκεών της Ν.Δ. Το 2014 μετείχα για πρώτη φορά ως υποψήφια δημοτικής σύμβουλος στον συνδυασμό "Ανανέωση Τώρα". Από το 2018 είμαι εκλεγμένο μέλος και κατέχω τη θέση του αντιπροέδρου στη Τ.Ο Νεάπολης – Συκεών της Ν.Δ.. Το 2019 αποφάσισα να είμαι εκ νέου υποψηφία Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό "Κοινωνική Συνεργία" με επικεφαλής τον Ηλία Ζάχαρη.