Κοινή επιστολή προς Δήμαρχο Νεάπολης - Συκεών
Κυριακή, 05 Απριλίου 2020

Κύριε Δήμαρχε,

Όπως κάθε έτος, ενόψει των εορτών του Πάσχα, ο Δήμος μας με αποφάσεις του δημοτικού συμβούλιου, επιχορηγεί τους Ιερούς Ναούς που ανήκουν στη δημοτική μας περιφέρεια με το ποσό των 2000 ευρώ σε κάθε δικαιούχο.

Τα τελευταία χρόνια, με την οικονομική κρίση να πλήττει το σύνολο της χώρας, η Εκκλησία μας και συγκεκριμένα η Μητρόπολη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως έχει επιφορτιστεί να στηρίξει, πέρα από τις δυνάμεις της, χιλιάδες οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, χωρίς καμία θρησκευτική ή άλλη διάκριση.

Το σύνολο των Ιερών Ναών, συμμορφώθηκαν προς τις υποδείξεις – επιταγές που θέσαμε ως δημοτικό συμβούλιο και την κείμενη νομοθεσία, καταρτίζοντας αναλυτικό προϋπολογισμό για τις δαπάνες που θα καλυφθούν από την ετήσια επιχορήγηση του Δήμου προς αυτές.

Στο παρελθόν πολλάκις, μετά από πρόταση μας για αύξηση του ποσού, δεσμευθήκατε – υποσχεθήκατε ότι θα πραγματοποιηθεί, αφουγκραζόμενος και εσείς την τεραστία συμβολή της εκκλησία μας, στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού.

Φέτος, λαμβάνοντας υπόψιν την υγειονομική κρίση που ταλανίζει και την χώρα μας, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη διπλασιασμού της ετήσιας επιχορήγησης, προς τους Ιερούς Ναούς του Δήμου μας.

Παρόλο, που τις τελευταίες βδομάδες, ορθώς οι Ιεροί Ναοί παραμένουν κλειστοί για την προσέλευση των πιστών, το κοινωνικό τους έργο παραμένει αμείωτο. Όπως αντιλαμβάνεστε, η μη προσέλευση των πιστών, μείωσε δραματικά τις δυνατότητες των ναών, για ανταποκριθούν στις απαραίτητες λειτουργικές ανάγκες των συσσιτίων και των τραπεζών τροφίμων.

Είμαστε αρωγοί σε κάθε πρωτοβουλία σας προς το σκοπό αυτό.
Με ειλικρινή διάθεση για εποικοδομητική συνεργασία στα πλαίσια των καθηκόντων μας

Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων:

  1. Ηλίας Ζάχαρης – Κοινωνική Συνεργασία
  2. Λάζαρος Ωραιόπουλος – Άλμα στο Μέλλον
sideSketchRoloi