Πόσες καρέκλες χρειάζεται ο δήμαρχος για να κάθεται;
Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019

Σύμφωνα με τον “Κλεισθένη”, τον νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση, “τον δήμαρχο επικουρούν οι αντιδήμαρχοι”, οι οποίοι, πάντοτε κατά τον νόμο, “είναι οι σύμβουλοι που ορίζει ο δήμαρχος και στους οποίους μεταβιβάζει την άσκηση αρμοδιοτήτων καθ` ύλην και κατά τόπο”.

Προφανώς στον Δήμο Νεάπολης- Συκεών, ο δήμαρχος είναι τόσο σπουδαίος που δεν έχει ανάγκη από επικούρηση και γιαυτό δεν χρειάζεται αντιδημάρχους.
Και για αυτό, 40 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, δεν έχει ορίσει κανέναν από τους έξι (6) αντιδημάρχους που προβλέπει ο νόμος για τους Δήμους του μεγέθους του δικού μας δήμου.

Κατανοούμε βέβαια τη δυσκολία του, διότι προφανώς, κατά την πάγια συνήθεια του, από την μία πλευρά, προεκλογικά είχε υποσχεθεί σε περισσότερους από όσους μπορεί να διορίσει και από την άλλη δεν έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν από τους συμβούλους του.
Αλλά αυτά είναι δικά του προβλήματα.
Το πρόβλημα του δήμου είναι ότι όσο κρατά πεισματικά μόνο για τον εαυτό του, το δικαίωμα της υπογραφής, είναι αδύνατο να προχωρούν οι διαδικασίες, ακόμη και με τον αυταρχικό τρόπο που γίνονται στον δήμο μας.

Διότι χωρίς αντιδημάρχους, μόνο οι αναπληρωτές προϊστάμενοι μπορούν να υπογράφουν και να δίνουν εντολές.

Ο ορισμός των αντιδημάρχων δεν μπορεί να καθυστερεί άλλο. Ας λύσει αλλιώς τα προβλήματα του, ο κ.Δανιηλίδης.

Πόσες καρέκλες χρειάζεται επιτέλους για να κάθεται;

sideSketchRoloi