Είμαστε έτοιμοι για τις μάχες του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης - Συκεών
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019

Αμέσως μετά την επιβεβαίωση του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών, στον Δήμο Νεάπολης - Συκεών, ο επικεφαλής της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και υποψήφιος δήμαρχος, Ηλίας Ζάχαρης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Όταν πριν από έξι μήνες ξεκινούσαμε την προσπάθεια να συμμετάσχουμε στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, αυτές που έγιναν την προηγούμενη Κυριακή, ξέραμε πολύ καλά τέσσερις συγκεκριμένες αλήθειες και τις είχαμε μετρήσει:

Η πρώτη ήταν ότι αυτός ο συγκεκριμένος Δήμος μη αριστερό δήμαρχο δεν είχε βγάλει ποτέ.
Η δεύτερη ήταν ότι ο συγκεκριμένος δήμαρχος είχε ένα δίκτυο υποστηρικτών, με το μεγαλύτερο μέρος από το οποίο έχει δημιουργήσει πελατειακές εξαρτήσεις, διορισμούς, εξυπηρετήσεις, διευκολύνσεις και άλλα παρόμοια.

Η τρίτη ήταν ότι ο συγκεκριμένος δήμαρχος είχε λεηλατήσει επανειλημμένα την παράταξη μας και είχε αξιοποιήσει σε περίοπτες θέσεις στον Δήμο ανθρώπους, που η δική μας παράταξη είχε εμπιστευθεί αλλά δεν αποδείχτηκαν άξιοι της εμπιστοσύνης της. Εμείς ούτε καν παράταξη είχαμε.
Η τέταρτη ήταν ότι θα υπήρχε παράταξη που θα εξέφραζε την κυβερνητική πλειοψηφία στη βουλή και θα προωθούσε τις συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές της και θα έθετε στη διάθεση της τον κρατικό μηχανισμό, με ρουσφέτια από αυτά που μόνο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να κάνει.

Ξεκινήσαμε γνωρίζοντας ότι αυτά θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε και ότι θα έπρεπε να τα καταφέρουμε. Το συγκεκριμένο τοπίο μας πείσμωσε και δε μας απογοήτευσε.

Εμείς από την πλευρά μας είχαμε την δικαίωση των ιδεών μας από την ιστορία. Χλευαστήκαμε για τις ιδέες μας, αλλά αποδείχτηκε ότι στο πέρασμα του χρόνου κέρδισαν την αποδοχή της κοινωνίας.

Αυτή η διαπίστωση μας ώθησε όλους μας στην πεποίθηση ότι έπρεπε να κάνουμε το παν για να μεταφέρουμε στην κοινωνία το μήνυμα μιας ιστορικής παράταξης που ξαναφώναζε ότι είναι παρούσα.

Είναι δύσκολο να αντέχεις να συνεχίζεις όταν δέχεσαι τέτοια χτυπήματα διαρκώς επί 20 χρόνια, αλλά τα καταφέραμε.

Καταφέραμε να φτιάξουμε μία παράταξη, η οποία έφτασε στα ιστορικά υψηλά της σε ό,τι αφορά στα εκλογικά ποσοστά.

Δώσαμε έναν καλό, ειλικρινή και έντιμο αγώνα, χωρίς χτυπήματα κάτω από τη μέση, γιατί δεν ταιριάζει στο ήθος μας.

Μια ματιά στα ποσοστά όλων των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής αρκεί για να επιβεβαιώσει ότι όλοι όσοι εγκατέλειψαν την παράταξη μας, για να ενταχθούν στα προνόμια της εξουσίας απομονώθηκαν.
Σε ό,τι αφορά στα εκλογικά αποτελέσματα: Στα πρακτικά των δικαστικών αντιπροσώπων αποτυπώνεται μία πραγματικά θλιβερή εικόνα για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Έχουμε ήδη ενημερώσει αρμοδίως ότι θα προσφύγουμε εναντίον όποιας απόφασης έθιξε εμάς, είτε ευνόησε άλλους.

Για μένα είναι βαθιά συγκινητικό το ότι μέσα από αυτή τη μάχη βγήκαμε πιο δυνατοί, με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις ιδέες μας, περισσότερη εμπιστοσύνη μεταξύ μας.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι δουλέψαμε μαζί για να μεταφέρουμε με επιτυχία το μήνυμα μας απ' άκρη σ' άκρη αυτού του δήμου και να τους διαβεβαιώσω ότι η πρώτη μάχη που θα κερδίσουμε απέναντι στη διοίκηση, θα είναι η μάχη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το βράδυ των εκλογών πήγα προσωπικά στο δημαρχείο και συγχάρηκα τον κ. Δανιηλίδη για τη νίκη του. Του είπα ότι η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ήλθε για να μείνει και θα είναι μία υπεύθυνη αντιπολίτευση!
Από τον Σεπτέμβριο αναλαμβάνουμε δουλειά!

Θα τα καταφέρουμε!

Σε ό,τι με αφορά προσωπικά η στήριξη, η αγάπη και η εκτίμηση, τις οποίες ένιωσα ως επικεφαλής της παράταξης, κάνουν την ευθύνη μου εξαιρετικά βαριά. Θα είμαι πάντοτε εδώ, όπως ήμουν από την πρώτη φορά που οι συνδημότες μου, μου έκαναν την τιμή να με εμπιστευθούν πριν 13 χρόνια. Δεν θα υπάρξει τίποτε θετικό να μην αποδεχτώ, κανένα αρνητικό να σιωπήσω και θα είμαι πάντοτε αφοσιωμένος στην προώθηση των ιδεών μας, όπου κι αν κληθώ να τις υπερασπιστώ.

sideSketchRoloi