Ομιλία στην κοπή πίτας της παράταξης και παρουσιάσης υποψηφίων
Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019

Φίλες και φίλοι,

Θέλω κατ' αρχήν να σας ευχηθώ ολόψυχα σε σας και τις οικογένειες μας να έχουμε μία καλή χρονιά. Με υγεία, αγάπη και επιτυχίες σε όλους τους τομείς.

Είναι δύσκολη η χρονιά που έχουμε μπροστά μας.

Είδαμε όλοι τι έγινε προχθές στο Σύνταγμα και μας προκαλεί αγανάκτηση.

Βλέπουμε μία κυβέρνηση μειοψηφίας να προσπαθεί να αγνοήσει τη φωνή εκατομμυρίων Ελλήνων και θυμώνουμε.

Θέλουμε να είμαστε σαφείς, λακωνικοί και περιεκτικοί!
Κανείς δεν μπορεί να πάει κόντρα στη θέληση μας, στην απόφαση μας, στις αρχές και τα πιστεύω μας.

Δεν υπήκουσα παρά εις μίαν ιδέαν, να φανώ χρήσιμος εις τον πλησίον και τον τόπον μου, είχε πει ο Παύλος Μελάς,

Σταματάω εδώ, γιατί δεν υπάρχει λόγος να πούμε οτιδήποτε άλλο παρά μόνο να αναλάβουμε μια δέσμευση: Θα είμαστε πάντα παρόντες!

Για μας δεν έχουν σημασία οι ψήφοι, δεν θα καταπιούμε ποτέ τη γλώσσα μας, όπως ο κ.Δανιηλίδης γιατί δεν θέλει να στενοχωρήσει τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί να πείσει να τον ψηφίσουν.

Εύλογο είναι, ο κ.Δανιηλίδης και οι υποψήφιοι που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι από την ίδια μήτρα. Μαζί πανηγύριζαν μετά τις εκλογές του 2010 για τη νίκη του εκλεκτού των “δημοκρατικών δυνάμεων”, λες και υπόλοιποι είμαστε με τα τανκς

Ας πάνε λοιπόν σήμερα σε εκείνους που τους είχαν ψηφίσει τότε να κάνουν τον απολογισμό τους. Ας πάνε να τους πουν έναν τομέα στον οποίο η ζωή όλων μας σε αυτές εδώ τις λαϊκές ιστορικές γειτονιές είναι ελάχιστα καλύτερη από ότι ήταν πριν.

Αυτοί ξέρουν να διχάζουν τους πολίτες σε δικούς τους και άλλους.
Εμείς ξέρουμε ότι όλοι μας, όλοι οι κάτοικοι του δήμου μας υποφέρουμε από την ανικανότητα και την αβελτηρία μιας διοίκησης που κουράστηκε, κούρασε και ταλαιπωρεί.

Αυτοί που ταλαιπωρούνται δεν χωρίζονται σε παρατάξεις. Είναι η μεγάλη παράταξη των απλών ανθρωπων της διπλανής πόρτας.

Γιατί δεν ήταν μόνο όσοι δεν ψήφισαν τον κ.Δανιηλίδη που υπέστησαν τις συνέπειες από την αδυναμία να διασφαλίσει ότι θα μπορούμε να κινούμαστε στους δρόμους, να ανοίγουμε τα μαγαζιά μας, να πηγαίνουμε να παίρνουμε τρόφιμα.

Ο κ.Δανιηλίδης απέτυχε παταγωδώς. Προφανώς δεν ήθελε να αποτύχει. Απλώς δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί όσο κι αν προσπαθήσει.
Αν προσπαθούσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δημοτών, όσο προσπάθησε να βρει δικαιολογίες για την αποτυχία του, ίσως ήταν καλύτερα τα πράγματα.

Του έφταιγε η ΕΜΥ, η πυροσβεστική, ο προμηθευτής του αλατιού, η ΕΥΑΘ, και πολλοί άλλοι. Ο μόνος ανεύθυνος είναι ο ίδιος.
Διότι μόνο ανεύθυνος μπορεί να είναι αυτός που αφήνει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους όμηρους του χιονιού.

Φίλες και φίλοι,

Η προσπάθεια μας είναι να αποκτήσουν φωνή όλοι αυτοί που έχουν αγανακτήσει από τις υποβαθμισμένες συνθήκες ζωής που έχουμε στον δήμο μας.

Για αυτό και θα δείτε στους υποψήφιους που θα παρουσιαστούν σε λίγο, τους φίλους, τους γείτονες, την παρέα σας.
Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να μην έχουν παχυλά αυτοδιοικητικά βιογραφικά γιατί κοίταζαν τη δουλειά τους, την οικογένεια τους, το σπίτι τους.
Μπορεί για κάποιους να είναι μειονέκτημα ότι οι άνθρωποι μας στο βιογραφικό τους δεν έχουν αμειβόμενες θέσεις στο δήμο. Ευτυχώς λέω, γιατί είδαμε τι έχουν κάνει αυτοί που έχουν αμειβόμενες θέσεις. Το ζούμε καθημερινά.

Μπορεί για κάποιους να είναι μειονέκτημα ότι πολλοί από τους ανθρώπους μας είναι νέοι. Ευτυχώς λέω γιατί θα αλλάξουμε νοοτροπία.

Μπορεί για κάποιους να είναι μειονέκτημα ότι δεν τους έχουμε ακούσει να μιλάνε δημόσια. Ευτυχώς λέω γιατί δεν φτιάξαν τις απόψεις τους για τους άλλους, αλλά για τον εαυτό τους.

Θέλουμε στο δήμο να φέρουμε τη νοοτροπία της οικογένειας που τα μέλη της αγαπάνε ο ένας τον άλλον και έχουν μεταξύ τους εμπιστοσύνη.. Ναι, θέλουμε στο Δήμο να είμαστε μία οικογένεια, όχι για να ετοιμάζουμε διαδόχους για τις θέσεις μας αλλά γιατί πιστεύουμε στις αξίες της οικογένειας.

Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους από βάθους καρδίας, Θέλω να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν στη δέσμευση που ανέλαβα να φτιάξουμε το δήμο καλύτερο.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τους έχω εμπιστοσύνη και θέλω να τους έχετε κι εσείς. Θα κάνουμε πραγματικότητα όλα όσα δεσμευόμαστε να κάνουμε γιατί θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, χέρι - χέρι.

Δεν έχουμε να μοιραστούμε τίποτε άλλο παρά μόνο τα όνειρα μας για καλύτερη ζωή και την διαβεβαίωση μας ότι μαζί θα προχωρήσουμε.

Με το κεφάλι ψηλά και το μέτωπο καθαρό! Έτσι θα σας κοιτάμε στα μάτια την επόμενη ημέρα.

Τώρα που αποφασίσαμε να πάρουμε την τύχη μας, στα χέρια μας, η επόμενη διοίκηση του Δήμου μας, θα είναι οι δικοί σας άνθρωποι!

Σας ευχαριστώ που ήλθατε, καλή χρονιά και ραντεβού για την πίτα του 2020 στο δημαρχείο.

sideSketchRoloi