Έχουμε άποψη, προτάσεις και λύσεις
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018

Ο Δήμαρχος δεν είναι μοντέλο για φωτογράφιση δίπλα στον αρχηγό του κόμματος του, λέει ο 33χρονος υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης Συκέων, Ηλίας Ζάχαρης, στη συνέντευξη του στη thesstoday.gr.

Ο κ.Ζάχαρης μιλά για τις εκλογές, τα κόμματα και τους ανθρώπους που είναι μαζί του.

Κύριε Ζάχαρη θεωρείτε ότι η επιλογή σας να διεκδικήσετε το δημαρχιακό θώκο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ήρθε την κατάλληλη πολιτικά στιγμή και τι είναι αυτό που η δική σας υποψηφιότητα έρχεται για να δώσει στον Δήμο Νεάπολης- Συκεών;

Δεν υπάρχουν εκ των προτέρων κατάλληλες ή ακατάλληλες στιγμές για μία πολιτική πρωτοβουλία. Αυτή θα κριθεί στις κάλπες του Μαΐου. Εμείς θα ξεδιπλώσουμε μπροστά στους πολίτες του Δήμου μας την πρόταση μας, η οποία επιδιώκει να σηματοδοτήσει το τέλος μιας εποχής για τον δήμο μας. Ερχόμαστε να καλύψουμε την ανάγκη που αισθάνονται οι κάτοικοι του δήμου μας να ξαναμπούν στη σύγχρονη εποχή. Θέλουμε να ξανακινήσουμε τους δείκτες του ρολογιού που τα τελευταία χρόνια έχουν σταματήσει.

Πιστεύετε ότι έχει έρθει η ώρα για αλλαγή φρουράς στον δήμο; Και εάν ναι τότε πως σκοπεύετε να το επιτύχετε;

Το ζήτημα δεν είναι αν το πιστεύω εγώ. Το ζήτημα είναι ότι το πιστεύουν οι κάτοικοι του δήμου μας. Αν δεν ήταν έτσι, θα είχαμε αποτύχει ήδη. Και νομίζω ότι χρησιμοποιήσατε τον κατάλληλο όρο μιλώντας για “αλλαγή φρουράς”. Εδώ και χρόνια, η διοίκηση του δήμου φρουρεί την εξουσία της. Δεν κινείται, δεν προσπαθεί, δεν παίρνει πρωτοβουλίες. Προσπαθεί να αμυνθεί και να περισώσει αυτό το οποίο έχουν κατακτήσει. Να διοικούν. Εμείς δεν θα είμαστε φρουρά στο δημαρχείο μη μας πάρουν την καρέκλα.

Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες του προγράμματος σας και σε ποια θέματα θα εστιάσετε την προσοχή σας κατά τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου;

Στην προεκλογική περίοδο, θα περιφρουρήσουμε το δήμο από τις εντάσεις και τους καυγάδες, που περιμένουμε στην προσπάθεια να μεταφέρουν τη συζήτηση από τις απαντήσεις στα προβλήματα των κατοίκων του δήμου μας. Αυτές πρέπει να κριθούν. Αυτές τις απαντήσεις τις έχουμε και θα τις βάλουμε συγκεκριμένα μπροστά τους, διασφαλίζοντας την ισορροπημένη φροντίδα για όλες τις δημοτικές ενότητες. Ο Δήμος πρέπει να είναι παντού, όπου οι δημότες έχουν ανάγκη.

Ιδεολογικά γνωρίζουμε ότι ανήκετε στον χώρο της Κεντροδεξιάς, θεωρείτε ότι η στήριξη που αρκετές φορές έχει εκφραστεί (προς το παρόν όχι ανοιχτά) από την Πειραιώς και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα λειτουργήσει θετικά ή αρνητικά προς το πρόσωπο σας;

Σας λέω ειλικρινά ότι μου είναι παντελώς αδιάφορο αν θα είναι θετικό ή αρνητικό. Δεν έχω τις ιδέες μου σήμερα , επειδή με βολεύουν για να τις απαρνηθώ αύριο, αν δεν θα με βολεύουν πια. Οι άνθρωποι στο Δήμο μας με έχουν γνωρίσει, με κρίνουν για αυτό που είμαι και με βάση αυτό θέλω να με κρίνουν και μετά τις εκλογές. Ο πολιτικός χώρος από τον οποίο προέρχομαι, μου κάνει την τιμή να αναγνωρίσει στο πρόσωπό μου έναν εκφραστή των ιδεών του. Δεν ψάχνει μοντέλο για φωτογράφιση δίπλα στον αρχηγό του κόμματος. Δεν ψάχνει φερέφωνο των κομματικών απόψεων. Δεν ποντάρει στη νίκη μου για να βολευτεί. Είμαστε μία μεγάλη και υπερήφανη παράταξη που γνωρίζει την έννοια της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας.

Πείτε μας λίγα λόγια για τον συνδυασμό σας, με ποιον τρόπο θα επιλέξετε τα πρόσωπα που θα τον στελεχώσουν και πότε θα γνωρίζουμε περισσότερα για αυτά;

Ξέρετε ότι η προσπάθεια μας είναι συλλογική και εγώ έχω την τιμή να έχω τον πρώτο ρόλο. Οι άνθρωποι που την ξεκινήσαμε είναι άνθρωποι που είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία, όχι για τα κομματικά τους ένσημα, αλλά γιατί ζουν, παράγουν και δουλεύουν εδώ. Και επειδή συμβαίνει αυτό, έχουν άποψη, αλλά και προτάσεις και λύσεις. Δεν θα χρειαστεί να μας γνωρίσετε, γιατί μας ξέρετε. Όσοι ήταν στη συγκέντρωση της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας, τους είδαν. Και επειδή κανένας δεν κρύβεται, κάποιοι έχουν ενοχληθεί και θέλουν να τους πιέσουν να μην συμμετέχουν στο εγχείρημα μας. Κάναμε λοιπόν την παρουσίαση της υποψηφιότητας, πολύ σύντομα θα κάνουμε τα εγκαίνια των γραφείων μας. Το επόμενο βήμα θα είναι η ανακοίνωση του πρώτου μέρους του συνδυασμού μας. Θα σας περιμένω!

Συνέντευξη: Γιάννης Νάκος
Δημοσιεύτηκε στο "thesstoday.gr" 3/12/2018