Ισχυρή εντολή για οριστικό τέλος στη συναλλαγή!
Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019

Υπάρχουν ορισμένα ενδιαφέροντα συμπεράσματα από τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου καιρού για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Οι πολίτες δείχνουν να αποδοκιμάζουν τον πολυκερματισμό που προσπάθησε να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις τοπικές κοινωνίες για να κρύψει τη δική του αδυναμία να έχει σοβαρή αυτοδιοικητική παρουσία.

Προσπάθησαν να καλύψουν το κενό ενισχύοντας τις φιλοδοξίες μικροπαραγόντων να έχουν παρουσία η οποία στο δεύτερο γύρο να τους κάνει παράγοντες στα δημοτικά συμβούλια.

Προσπάθησαν να προωθήσουν τη συναλλαγή.

Οι πολίτες δείχνουν να μην τους ακολουθούν.

Να προτιμούν σοβαρές, στιβαρές και σταθερές παρουσίες.

Βεβαίως αυτό δε σημαίνει ότι οι “μεγάλοι” συνδυασμοί δεν ενέχονται σε συναλλαγές.

Στο δικό μας τον δήμο άλλωστε τη συναλλαγή την είδαμε πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Με αντάλλαγμα μόνιμες θέσεις αντιδημάρχου, βρέχει χιονίσει.

Σε κάθε περίπτωση, συμμετοχή στη διοίκηση ala carte δεν υπάρχει. Οι διοικήσεις είναι συλλογικά υπεύθυνες για όλα όσα κάνουν.

Όσοι επιβραβεύθηκαν με αξιώματα, θα λουστούν και την αποτυχία της διαχείρισης τους. Η διοίκηση δεν είναι μόνο φωτογραφίες.

Για αυτό κι εμείς απευθυνόμαστε στους πολίτες και τους ζητάμε να μας δώσουν μια ισχυρή εντολή για να την διαχειριστούμε, όπως ακριβώς ξέρουν ότι είμαστε. Σοβαροί, σταθεροί και υπεύθυνοι.

Τους ζητάμε την εντολή που θα αποδοκιμάζει τις ετερόκλητες συμμαχίες που στόχο έχουν τη δημιουργία πολιτικού κεφαλαίου που θα αποδειχθεί η πρώτη ύλη για τις συναλλαγές.

Του ζητάμε εντολή που θα απαγορεύει τις συναλλαγές, είτε του πρώτου, είτε του δεύτερου γύρου και δεσμευόμαστε ότι δεν θα κάνουμε καμία συμφωνία κάτω από τι τραπέζι!

Θέλουμε ισχυρή εντολή για να μετατρέψουμε τους οίκους εμπορίου σε λειτουργική αυτοδιοίκηση.

Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες που έχουν αηδιάσει και καθημερινά απορρίπτουν την πολιτική ως μέσο βιοπορισμού!

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Καρφίτσα" 16/2/2019