Stop στη συκοφαντία των Νεαπολιτών!
Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019

Δύο φορές τον τελευταίο χρόνο οι κάτοικοι του Δήμου μας και ειδικότερα οι κάτοικοι της Νεάπολης χαρακτηρίστηκαν συλλήβδην ρατσιστές για γεγονότα τα οποίο έτυχαν πανελλαδικής προβολής στα μέσα ενημέρωσης.

Η πρώτη φορά ήταν όταν στη 1:30 ξημερώματα της 17ης Φεβρουάριου κάποιοι πέταξαν μία Βόμβα μολότοφ στο μπαλκόνι ενός σπιτιού στο οποίο έμενε μία οικογένεια προσφύγων.
Γέμισαν οι τίτλοι των μέσων ενημέρωσης για ρατσιστική επίθεση στη Νεάπολη. Μάλιστα κάποιοι κατάγγειλαν "θρασύδειλους ρατσιστές" και κάλεσαν -εν μέσω της προεκλογικής περιόδου- σε "αντιρατσιστική συγκέντρωση στο Ρολόι στις 20 Φλεβά¬ρη 2019".

Στις 19 του μηνός, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπήρχε ρατσιστικό κίνητρο στην επίθεση, αλλά οι λόγοι ήταν άλλοι, αλλά αυτό δεν πτόησε κανέναν.
Η συγκέντρωση έγινε κανονικά, ακολούθησε πορεία και καταγγέλθηκε μία ρατσιστική επίθεση, που όμως δεν είχε γίνει. Γράφτηκαν και κάτι συνθήματα στο Ρολόι, που μετά οι εργαζόμενοι στον Δήμο ξόδεψαν εργατοώρες και απορρυπαντικά για να σβήσουν.
Η δεύτερη φορά ήταν στις 6 Νοεμβρίου, όταν ακόμη και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης έκανε ειδική ανάρτηση στο facebook για να καταγγείλει την άθλια ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ένα "νεαρό προσφυγόπουλο που έκανε το λάθος να θέλει να πάει στο σχολείο".
Πάλι έγινε συγκέντρωση στο Ρολόι, πάλι καταγγέλθηκαν οι ρατσιστές που δε θέλουν τους πρόσφυγες στην προσφυγική Νεάπολη.

Πάλι λίγες ημέρες αργότερα η αστυνομία διαπίστωσε ότι μόνο ρατσιστική δεν ήταν η επίθεση.

Το ότι δεκάδες οικογένειες προσφύγων μένουν εδώ ανάμεσα μας δεν απασχόλησε κανέναν από όλους αυτούς.

Το ότι αυτές τις οικογένειες τις αγκάλιασε η κοινωνία μας, όπως είχε αγκαλιάσει και τις εκατοντάδες οικογένειες μεταναστών που ζουν και δουλεύουν εδώ και στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, επίσης δεν απασχόλησε κανέναν τους.
Ήθελαν πολιτικά οφέλη με κάθε τρόπο και μέσο.

Το ότι με τη στάση τους αυτή συκοφάντησαν δυο φορές τους συμπολίτες μας στη Νεάπολη δεν απασχόλησε κανέναν. Δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ ανάμεσα μας έναν άνθρωπο να ενημερώσει τον πρόεδρο του να μην εκτίθεται;

Μία συγγνώμη δε ζήτησαν. Δεκτή θα είχε γίνει, αν όντως είχαν κάνει λάθος. Αλλά όσο δεν την ζητούν, πολλά μπορούμε να σκεφτόμαστε.

quotes

Αλλά το πιο σημαντικό είναι η σιωπή του δημάρχου. Γιατί δεν υπερασπίζεται τους κατοίκους της Νεάπολης, που συκοφαντήθηκαν έτσι αβασάνιστα και απρόκλητα; Μήπως ήταν απασχολημένος με τίς γκρίνιες στην παράταξη του, από όσους περίμεναν ότι θα κάνει αντιδημάρχους και είχε αφήσει τον δήμο, δυο μήνες χωρίς αντιδημάρχους;

Μακάρι να ήταν αυτό αλλά δεν είναι! Δεν το κάνει γιατί θέλει αυτοί που συκοφάντησαν τον λαό της Νεάπολης να τον αισθάνονται φιλικό κοντά τους. Γιατί αισθάνεται ότι έχει ιδεολογική συγγένεια.

Άλλωστε ήμασταν από τους λίγους δήμους που δεν τιμήσαμε τον Μακεδονικό Αγώνα. Διότι και Μακεδονικός Αγώνας και Πρέσπες δεν μπορούν να συνδυαστούν.
Αυτοί που το έκαναν δε ζητούν συγγνώμη. Ο Δήμαρχος προτιμά να σιωπά.
Και οι κάτοικοι της Νεάπολης πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Ότι δεν είναι ρατσιστές, δεν είναι φασίστες, δεν πετάνε μολότοφ στα μπαλκόνια και δε μαχαιρώνουν μαθητές.

Ε, όχι λοιπόν, δε θα αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες! Διότι το αποδεικνύουμε στην καθημερινή μας ζωή, το αποδεικνύουμε με τους τρόπους μας και τη συμπεριφορά μας!
Το δήθεν αυτομαστίγωμα τους δεν πείθει κανένα! θίγει και πληγώνει τους ανθρώπους μας για ένα άδειο πουκάμισο.

Δεν ντρεπόμαστε! Εμείς θα λέμε την αλήθεια πάντοτε, όπως εγκαίρως την είχαμε πει και όταν όλοι αυτοί προσέβαλαν μία ολόκληρη κοινωνία για λίγες ψήφους.

Αυτή η κοινωνία τους γυρίζει την πλάτη!

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Εκτός των Τειχών" τεύχος Νοεμβρίου 2019