Νταγκίνη Κωνσταντίνα

Γεννήθηκα το 1999 στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησα από το 2ο Γενικό Λύκειο Νεαπόλεως. Φοιτώ στο 2ο έτος στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ.
Από μικρή και για 12συνεχόμενα χρόνια ασχολήθηκα με το Tae-Kwon-Do.

Ασχολούμαι ενεργά ως Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Εξωτερικών Συνεργασιών στο Ινστιτούτο Πολιτικών, Κοινωνικών και Οικονομικών μελετών (μη κερδοσκοπικού περιεχομένου) «Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης» , που δραστηριοποιείται ενεργά από το 2015 σε Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές. Έχω παρακολουθήσει συνέδρια με θέματα όπως τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, τον νόμο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR), κ.α.

Είμαι μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Από τις αρχές των Φοιτητικών μου χρόνων ασχολήθηκα με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Η εμπειρία μου και παρά το νεαρό της ηλικίας μου, με οδήγησαν να θέσω υποψηφιότητα ως δημοτική σύμβουλος στο πλευρό του Ηλία Ζάχαρη, αφενός γιατί θέλω να συμβάλλω και εγώ πιο άμεσα στην αναβάθμιση του τόπου όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα και αφετέρου γιατί θεωρώ πως η νέα γενιά πρέπει να δραστηριοποιηθεί, να αναλάβει τα «ηνία» και να φέρει μια νέα αύρα στο πολιτικό γίγνεσθαι.

Μότο μου είναι το απόφθεγμα του Νίκου Καζαντζάκη: «Μια αστραπή η ζωή μας… μα προλαβαίνουμε»